vrijdag 22 april 2011

Vanaf heden zijn de veel gestelde vragen over de aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO), de kinderbijslag (AKW), de Algemene nabestaandenwet (Anw), de AOW en de Regeling tegemoetkoming ouders van thuiswonende gehandicapte kinderen (TOG) te raadplegen in het IP Sociale Zekerheid. De uitkeringen op grond van deze sociale zekerheidswetten worden allemaal uitgevoerd door de Sociale Verzekeringsbank (SVB).
Met deze eerste serie vragen en antwoorden is er invulling gegeven aan een van de vaste onderdelen bij de verschillende wetten die in het IPSZ zijn opgenomen. Elke sociale zekerheidswet heeft in het IPSZ zijn eigen startpagina. Op deze pagina zijn onder het kopje Algemeen verwijzingen opgenomen naar:
  • de hoofdlijnen van die wet;
  • de veel gestelde vragen over die wet;
  • de gevolgen van life events voor die wet;
  • belangrijke ontwikkelingen binnen die wet;
  • nieuwsberichten met betrekking tot die wet.
Voor de SVB-wetten zijn ook al een aantal van de gevolgen van life events ingevuld.

Opmerkingen

Gebruikers van het IPSZ kunnen commentaar (opmerkingen en suggesties) geven bij elke pagina van het IPSZ. Dus ook bij de veel gestelde vragen. "Mist u nog een vraag -en dus een antwoord-, laat het gerust weten. Het knopje commentaar zit er niet voor niets", stelt Dennis Schulinck. Degene die een grotere bijdrage wil leveren aan het IPSZ kan redacteur worden