donderdag 18 februari 2016

HUB nieuwe organisatie in Assen voor gratis hulp aan Assenaren

ASSEN - Er is een opvolger voor de formulierenbrigade: HUB. HUB is ontstaan vanuit de organisaties Humanitas Thuisadministratie, Uitkeringsgerechtigden Beraad Assen en Budget Support Assen.2016 © AC.nl

Deze organisaties werken met vrijwilligers, die Assenaren – of in sommige gevallen mensen net buiten de stad - draag een steuntje in de rug willen geven met gratis hulp bij onder meer het invullen van allerlei formulieren, toeslagen, kwijtscheldingen, aanvragen etc.
 

Schulden

Het zou ook een ondersteuning kunnen zijn in de vragen: hoe kom ik uit de schulden, bij wie moet ik dan zijn? Ik heb niets meer te eten, hoe nu? Mijn kind wil sporten, hoe moet dat want ik kan het niet betalen? Mijn kind gaat naar het voortgezet onderwijs, kan ik een vergoeding krijgen?
 
Vragen waar de vrijwilligers van HUB het antwoord op hebben of zoeken. Nadat de formulierenbrigade afgelopen jaar ophield te bestaan  zijn deze drie organisaties elkaar blijven opzoeken  én hebbe elkaar gevonden in de maandelijkse samenwerking.

Toch is het gevoel ontstaan dat de Assenaar de weg is kwijtgeraakt en niet goed meer het juiste pad weet te vinden. Bij het UBA merkte men al een terugloop in cliënten vorig jaar: ruim 400. Ook Humanitas en Budget Support geven aan het rustiger te hebben gehad.

 

Bijeenkomsten

HUB hoopt dat het voor velen weer een plaats is waar ze de vragen kunnen neerleggen.
Juist met de maandelijkse bijeenkomsten maken zij zich sterk voor de burger, worden zaken bespreekbaar gemaakt bij collega-organisaties en maakt men zich hard om bepaalde zaken voor elkaar te krijgen in Assen.

Laagdrempelige hulp, met name door de onzekerheden en alle veranderingen op welzijnsgebied, kan door HUB worden gegeven. En zeker voor hulpvragen  over financiën en mogelijkheden voor bijstand,  gemeentelijke regelingen en dergelijke kunnen inwoners bij hen terecht. Ook voor sociale problematiek, vaak gekoppeld aan financiën bieden zij een luisterend oor of verwijzen door.

Inhoudelijk blijven de aangesloten organisatie hetzelfde aanbieden als de voormalige Formulierenbrigade, alleen nu onder een nieuwe naam en zonder de coördinatie van een professionele partij.
 

Via een flyer/folder gaat HUB de aandacht op zich vestigen door die neer te leggen in bijvoorbeeld het stadhuis en bij de ISD, GKB en gezondheidscentra.

 

Contact

Contact met HUB? Mail naar: hub.assen@gmail.com. Humanitas Thuisadministratie is te bereiken onder nummer 06 30 22 03 80. UBA zit sinds 1 januari 2016 met het inloopspreekuur  aan de Brunelstraat 77 te Assen. Spreekuren zijn  elke maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Budget Support Assen: www.budgetsupport.nl (contact formulier) of telefonisch: 06 28 10 56 21