vrijdag 19 december 2014

Mensen huidig Asser welzijnswerk mee naar nieuwe organisatie’


ASSEN - De mensen en de kennis binnen de huidige Asser welzijnsorganisaties Noordermaat en WelzO worden meegenomen naar de nieuw te vormen organisatie ‘Welzijn 2.0’. Die belofte deed wethouder Ruud Wiersema donderdagavond richting de gemeenteraad.  
De SP in Assen had Welzijn 2.0 op de raadsagenda laten zetten, omdat de partij de afgelopen weken veelvuldig werd benaderd door werknemers en cliënten binnen het welzijnswerk in Assen. Zij gaven aan in onzekerheid te leven, nu de gemeente het ‘versnipperde’ welzijnswerk in de Drentse hoofdstad wil samenvoegen tot één organisatie en die gaat uitbesteden.


Verloren

SP-fractievoorzitter Jan Broekema sprak de vrees uit dat veel opgebouwde netwerken en kennis in de wijken van opbouwwerkers, welzijnswerkers en maatschappelijk werkers verloren dreigden te gaan, als een nieuwe organisatie ook nieuwe mensen zou meenemen naar Assen.

Wethouder Ruud Wiersema nam die vrees echter weg. “Zowel de taken als de mensen worden meegenomen in de nieuwe welzijnsorganisatie. En ja, dat wil ik wel als harde eis laten opnemen.”

Het CDA wees er tenslotte op, dat naast Noordermaat en WelzO nog meer organisaties actief zijn in de Asser welzijnsmarkt, zoals vrijwilligers en mantelzorgers. Wiersema beloofde dat ook die mensen meegaan naar de nieuwe organisatie.