woensdag 31 oktober 2012

Collectieve zorgverzekering van de gemeente Assen

Een goede zorgverzekering is heel belangrijk, maar ook duur. Om voor u deze verzekering zo goedkoop mogelijk te houden, heeft Werkplein Baanzicht een collectieve zorgverzekering afgesloten met Menzis en Zilveren Kruis Achmea.
Opm.: bij de Zilverenkruis gemeentepolis had u 1n 2012 geen eigen bijdrage van € 220,-  het is nog niet bekent hoe dat gaat met de eigenbijdrage in 2013 van € 350,-

Hierdoor krijgt u korting op de premie. U kunt deze collectieve zorgverzekering alleen afsluiten als u een inkomen ontvangt dat minder is dan 110 procent van het bijstandsniveau, inclusief vakantietoeslag (zie normbedragen hier).
Bent u al verzekerd via Menzis of Zilveren Kruis Achmea? Dan kunt u op elk moment overstappen naar de collectieve verzekering van uw eigen verzekeraar. Wilt u overstappen? Vul dan het aanvraagformulier collectieve zorgverzekering zo volledig mogelijk in, en lever deze in bij Werkplein Baanzicht. Het formulier moet voor een bepaalde datum ingeleverd worden om door op tijd verwerkt te kunnen wordenl. Zie hier de inleverdata.

Bent u nog niet verzekerd via Menzis of Zilveren Kruis Achmea? Dan kunt u alleen in december van het lopende jaar (tot en met 31 december) overstappen naar de collectieve verzekering van uw keuze.

Hier kunt u het aanvraagformulier downloaden> invullen en versturen, DigiD is vereist.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze verzekeraars kunt u kijken op www.menzis.nl of www.zilverenkruis.nl. Of neem contact op met Werkplein Baanzicht.

Let op: vanaf 2013 verdwijnt de bijzondere bijstand voor veel ziektekosten. Het is dan ook belangrijk dat u goed verzekerd bent.