woensdag 21 september 2011

Wijziging van GKB Drenthe bij het gebruik van budgetbeheer.

Geachte heer/mevrouw,
U maakt gebruik van budgetbeheer. Op dit moment wordt het gebruik van deze dienst betaald door uw gemeente. Omdat de kosten van schuldhulpverlening de afgelopen jaren enorm zijn toegenomen, moet er helaas worden bezuinigd. Vanwege deze bezuinigingen volgen er twee belangrijke wijzigingen in het gebruik van budgetbeheer. Met deze brief informeren wij u over deze wijzigingen.
Maximale looptijd van 5 jaar
Voor het gebruik van budgetbeheer is een maximale looptijd van 5 jaar ingesteld. Maakt u al vijf jaar gebruik van het budgetbeheer en is er geen sprake van een lopende schuldregeling, dan betaald u vanaf 1 januari 2012 zelf de kosten voor het gebruik of wordt uw budgetbeheer beĆ«indigd. De kosten voor het gebruik bedragen € 51,47 per maand.
Maximaal vermogen van € 5.500,-
Daarnaast wordt uw budgetbeheer ook beĆ«indigd of betaalt u per direct zelf voor het gebruik wanneer het saldo van uw reserveringen hoger is dan € 5.500,-
Deze brief is op 20 sept.  verstuurd naar GKB klanten die dit aangaan.  Zij moeten binnen 14 dagen reageren of ze willen stoppen met het budgetbeheer of er  zelf voor gaan betalen . Als er niet binnen deze 14 dagen wordt gereageerd dan gaat men automatisch zelf betalen voor het gebruik van het budgetbeheer.