woensdag 3 augustus 2011

SAMENWERKING IN SCHULDHULPVERLENING

De Kredietbanken van Groningen  en Assen, Bos Incasso en gerechtsdeurwaarderorganisatie LAVG ondertekenden deze week (21 juli) een unieke samenwerkingsovereenkomst op het gebied van schuldhulpverlening. Doel is te voorkomen dat klanten van de Kredietbanken dieper in de financiële problemen komen of dat ze in crisissituaties te maken krijgen met afsluiting van gas, water en licht of huisuitzetting.

Uitgangspunt is dat Bos Incasso en LAVG hun incassomaatregelen opschorten als de Kredietbanken daarom vragen. Vooral in crisissituaties is dit van belang. De Kredietbanken hebben dan tijd om de financiële problemen van hun klanten goed in kaart te brengen, teneinde een oplossing op maat te bieden. Daarnaast werken Bos Incasso en LAVG  in principe mee aan voorstelen die door de Kredietbanken in het kader van een schuldregeling worden gedaan. Hierdoor wordt vaker een oplossing gevonden om uit financiële problemen te komen met als resultaat meer geslaagde schuldregelingen en minder afsluitingen en huisuitzettingen.

Het grote voordeel van deze aanpak voor de klanten van de Kredietbanken is dat zij sneller en beter worden geholpen. Voor de opdrachtgevers van Bos Incasso en LAVG is het voordeel dat zij geen onnodige kosten maken in het incassotraject als de klant zich bij de Kredietbank heeft gemeld. Kredietbanken hebben meer tijd om maatwerk te leveren.