vrijdag 12 oktober 2018

Assen vindt nieuwe aanbieder collectieve zorgverzekering voor minima

 Assenaren met een laag inkomen kunnen ook de komende jaren gebruik blijven maken van een collectieve zorgverzekering. Er is een nieuwe verzekeraar gevonden die deze polissen gaat verstrekken.

Dat schrijft het college van B en W. De huidige aanbieders van die zorgverzekering, Zilveren Kruis Achmea en Menzis, kondigden onlangs aan te stoppen met dit aanbod in de gemeenten Assen, Tynaarlo en Aa en Hunze. Voor beide maatschappijen was de collectieve zorgverzekering voor minima niet rendabel.

Respijtjaar

Dat stelde deze gemeenten voor een groot probleem. Assen vroeg de vertrekkende maatschappijen vorige week om een respijtjaar, om zo de tijd te hebben om voor een oplossing te zorgen. En dat, melden B en W, is gelukt. ‘Na constructieve gesprekken met de huidige verzekeringsmaatschappijen is ons een respijtjaar gegund. En per 1 januari 2020 is een andere verzekeraar gevonden die een vergelijkbare polis gaat aanbieden. Hiermee is de continuïteit voor de inwoners gewaarborgd.’ De naam van de nieuwe verzekeraar wordt nog niet genoemd.
Inwoners met een laag inkomen kunnen volgend jaar nog gebruik maken van een eenmalig aanbod  van Zilveren Kruis Achmea en Menzis, per I januari 2020 kan overgestapt worden naar de nieuwe aanbieder.

Meerwaarde

Het college noemt dit een positieve ontwikkeling. ‘Omdat wij net als Zorgverzekeraars Nederland de overtuiging hebben dat de gemeentepolis een belangrijke meerwaarde heeft voor de gezondheid van mensen met een laag inkomen.’
Om soortgelijke situaties in de toekomst te voorkomen, gaat de gemeente Assen in 2019 toch op zoek naar mogelijke alternatieven voor deze collectieve voorziening.