vrijdag 1 februari 2013

Langdurigheidstoeslag

Als u er voor in aanmerking komt kunt u nu uw langdurigheidstoeslag 2013 van de gemeente Assen  aanvragen. De ervaring tot nu toe is dat bij goedkeuring de betaling binnen één week kan plaatsvinden.

Voorwaarden:
Is uw inkomen al langer dan drie jaar minder dan 110 procent van het bijstandsniveau (bekijk hier de normbedragen), dan kunt u soms een langdurigheidstoeslag krijgen. U moet daarvoor tussen 21 en 65 jaar zijn en u mag niet veel vermogen hebben (zie tabel 1). Uw vermogen bestaat onder andere uit al het geld op uw bankrekeningen, de overwaarde van uw woning en de waarde van uw auto.

Bij gehuwden/samenwonenden dienen beide partners aan deze voorwaarden te voldoen. Ook inwonende kinderen boven de 18 jaar dienen aan deze voorwaarden te voldoen. U kunt maximaal één keer per twaalf maanden een langdurigheidstoeslag aanvragen.
Bent u alleenstaand en hebt u niet meer dan 5.685 euro vermogen, dan krijgt u 349 euro. Bent u alleenstaande ouder van minderjarige kinderen en hebt u niet meer dan 11.370 euro vermogen, dan krijgt u 447 euro. Bent u getrouwd of woont u samen en hebt u niet meer dan 11.370 euro vermogen, dan krijgt u 498 euro.

Aanvragen:

Naar de aanvraagformulieren>>