woensdag 6 december 2017

Alstublieft! De Zorgverzekeringslijn nieuwsbrief

Alstublieft! De Zorgverzekeringslijn nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief veel aandacht voor overstappen naar een andere zorgverzekering, het (tussentijds) beëindigen van je verzekering en een uitnodiging voor ons webinar! Het CBS heeft weer nieuwe cijfers gepubliceerd over 2016: het aantal wanbetalers daalt gestaag. Wil je weten hoeveel wanbetalers er in jouw gemeente zijn? Vraag dan een uitgebreide rapportage aan met achtergrondkenmerken aan via info@zorgverzekeringslijn.nl.

We wensen je veel leesplezier.
Groet,
Team Zorgverzekeringslijn

De meestvoorkomende misverstanden over overstappen met achterstand


overstappen achterstandHet einde van het jaar is het moment waarop veel mensen zich oriënteren op een nieuwe zorgverzekering. Tegelijkertijd is er een grote groep mensen die problemen heeft met het betalen van hun maandelijkse zorgpremie. Hoe zit het nu precies als je een achterstand hebt bij je zorgverzekeraar? Kan je dan wel overstappen? Lees de meestvoorkomende misverstanden over overstappen met een achterstand.


Zorgverzekering van verzekerde tussentijds opzeggen


tussentijds opzeggen verzekerdeKan een verzekeringsnemer (hoofdverzekerde) de zorgverzekering van een verzekerde op zijn polis beëindigen? Ja, dat kan in alle gevallen en op elk moment van het jaar worden opgezegd mits medeverzekerde een eigen zorgverzekering afsluit. Lees verder.


Tips voor een nieuwe zorgverzekering


tips nieuwe zorgverzekeringHet einde van het jaar nadert en dat betekent dat het overstapseizoen weer is begonnen. Het loont om je zorgverzekering kritisch te bekijken! Past je zorgverzekering nog bij je? Zorgverzekeringslijn zet een aantal tips voor je op een rij. Bekijk de tips.


Wanneer mag mijn zorgverzekeraar mijn verzekering beëindigen?


verzekering beeindigenAls je in Nederland verzekeringsplichtig bent, dan ben je verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Zorgverzekeraars moeten je dan ook accepteren voor de basisverzekering. Maar in welke gevallen mag een zorgverzekeraar de zorgverzekering opzeggen? In een aantal gevallen mag dit. Welke zijn dat?


Uitnodiging webinar: Zó los je zorgverzekeringsschulden op!


Volg Zorgverzekeringslijn op LinkedinOp dinsdag 5 december en woensdag 20 december organiseert Zorgverzekeringslijn een online webinar. Tijdens deze online training deelt collega Hugo Vlierhuis, specialist op het gebied van de Zorgverzekeringswet, inzichten over het voorkomen en oplossen van zorgverzekeringsschulden. Na een uitleg over de wanbetalersregeling, krijg je een aantal praktische handvatten aangereikt. Je kunt daardoor aansturen op het voorkomen van aanmelding of het sneller uitstromen uit de wanbetalersregeling. Zo ben je eenvoudig vanaf je eigen werkplek helemaal up-to-date. Meer weten of meteen inschrijven!