vrijdag 2 februari 2018

Wijzigingen toeslagen in 2018

In 2018 gaan de zorgtoeslag, het kindgebonden budget en de kinderopvangtoeslag omhoog. Daarbij worden de inkomensvoorwaarden voor huurtoeslag ruimer. Weet jij zeker dat je dit jaar geen geld laat liggen? Benut jij alle toeslagen in 2018 optimaal? Met deze informatie en tips zorg je dat je krijgt waar je recht op hebt.
Let op: denk je dat je over het afgelopen jaar (2017) nog recht hebt op toeslag? Weet dan dat je je aanvraag voor huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden budget nog tot 1 september 2018 kunt indienen bij de Belastingdienst.

Alles over je toeslagen in 2018

Elk jaar verandert er wel wat in de toeslagen. PGGM&CO zet daarom alle toeslagen voor je op een rij. Per toeslag lees je wat de toeslag precies inhoudt en wanneer je ervoor in aanmerking komt. Ook krijg je handige tips waarmee je direct je voordeel kunt doen. Gun jezelf de tijd om alles goed door te lezen.
Bekijk de wijzigingen per toeslag: 

Maak altijd een proefberekening

Ben je benieuwd op hoeveel toeslag je recht hebt? Maak altijd een proefberekening op de website van de Belastingdienst. Houd daarbij in je achterhoofd dat jij zelf verantwoordelijk bent voor het aanvragen of wijzigen van je toeslag. Geef wijzigingen in je situatie (bijvoorbeeld als je meer of minder gaat verdienen) dus tijdig door! Zo voorkom je (vervelende) financiĆ«le verrassingen achteraf.
Let op
Soms gelden er uitzonderingen die van invloed zijn op de hoogte van je toeslagen.
Deze gegevens kun je nodig hebben voor het maken van een goede (proef)berekening:
  • een schatting van je inkomen* en dat van je eventuele toeslagpartner: gebruik hiervoor loonstroken, jaaropgaven, uitkeringsspecificaties en/of (voorlopige) aanslagen inkomstenbelasting;
  • de actuele huurbedragen en servicekosten van je woning;
  • het contract van je kinderopvanginstelling.

*Tip
Weet je niet wat je verzamelinkomen is? Met de Rekenhulp toetsingsinkomen van de Belastingdienst kun je een schatting van je inkomen maken. Let op: je krijgt hiermee hooguit een indicatie van je inkomen. De Rekenhulp houdt namelijk alleen rekening met inkomsten, maar niet met je vermogen en je aftrekposten (en die hebben ook invloed op de hoogte van je toeslagen!).