vrijdag 31 oktober 2014

Vijf tot zes miljoen mensen krijgen naheffing fiscus

Tussen de 5 en 6 miljoen Nederlanders moeten rekening houden met een naheffing van de Belastingdienst of een lagere teruggave volgend jaar. De meeste mensen moeten rekening houden met een tegenvaller van 300 euro. Voor sommigen kan die oplopen tot 700 euro.
Dat blijkt uit antwoorden van staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën op Kamervragen en uit nadere informatie van de Belastingdienst. De naheffingen zijn het gevolg van het begrotingsakkoord uit oktober 2013. De wijzigingen konden toen niet meer verwerkt worden, maar zullen bij de aangifte van de inkomstenbelasting voor 2014 wel worden doorgevoerd. Ze zijn het gevolg van een afbouw van de heffingskortingen.

Dát de naheffing nadeel zou opleveren voor belastingplichtigen was bekend, maar niet om hoeveel mensen het zou gaan en met welke tegenvaller zij rekening moeten houden. De tegenvaller geldt alleen volgend jaar, over het belastingjaar 2014. 

Nibud hoopt op coulance Belastingdienst
Het budgetinstituut Nibud noemde de naheffing van de Belastingdienst  'erg vervelend voor wie ermee te maken krijgt', aldus een woordvoerster. Zij hoopt dat de fiscus soepel zal omgaan met het innen van de naheffing en dat er voor degenen met een smalle beurs een betalingsregeling mogelijk zal zijn.

De Tweede Kamer debatteert maandag verder met Wiebes over zijn Belastingplan voor 2015. De naheffingen zullen dan ook aan de orde komen.

maandag 27 oktober 2014

Eind van blauwe envelop nu echt nabij

De Belastingdienst wil het aantal blauwe en witte enveloppen fors verminderen. Staatssecretaris Wiebes (Financiën) wil de regels aanpassen, zodat mensen voortaan alleen digitaal bericht krijgen en niet meer verplicht ook een brief.
    Foto: ANP
    Dat schrijft het AD. Volgens de regels moet nu elk digitaal bericht over inkomstenbelasting, toeslagen en motorrijtuigenbelasting ook via een papieren versie kenbaar worden gemaakt.
    Vanaf volgende week krijgen burgers bij elke brief een verzoek om een account op Mijnoverheid.nl te activeren. Zodra het plan van Wiebes is goedgekeurd en de regels zijn veranderd, krijgen mensen alleen een digitaal bericht. Dat betekent dat per jaar 11 miljoen minder brieven worden gestuurd door de fiscus.

    zaterdag 25 oktober 2014

    Koopkrachttegemoetkoming 2014

    Door bezuinigingen hebben mensen met een minimuminkomen minder te besteden gekregen in de 2014. De regering wil deze mensen tegemoetkomen. Wij mogen daarom eenmalig een extraatje geven, de zogenoemde koopkrachttegemoetkoming 2014.
     
    Alle mensen die in september 2014 een inkomen hadden dat minder dan 110% van het sociaal minimum was, hebben recht op de koopkrachttegemoetkoming. Op www.laaginkomen.nl kan men kijken of men recht heeft op de koopkrachttegemoetkoming.
     
    Aan een gedeelte van de mensen kunnen wij de tegemoetkoming automatisch uitkeren. Deze mensen hebben bijvoorbeeld een (aanvullende) bijstandsuitkering of zitten in de IOAW of IOAZ. Aan deze mensen hebben wij bijgaande brief gestuurd. Zij hoeven verder niets te doen. 
     
    Voor mensen die de tegemoetkoming niet automatisch krijgen is er een aanvraagmogelijkheid. Op www.werkpleinbaanzicht.nl  is een formulier te downloaden dat uitgeprint kan worden en opgestuurd naar:
     
    Werkplein Baanzicht
    Antwoordnummer 35
    9400 VB Assen

    donderdag 23 oktober 2014

    Kinderopvangtoeslag 2015 bekend

    De toeslagtabel voor de kinderopvangtoeslag 2015 is gepubliceerd. Ouders kunnen daaruit aflezen hoeveel toeslag ze volgend jaar krijgen. De tabel is te vinden op www.rijksoverheid.nl. De nieuwe maximum uurprijzen zijn € 6,84 voor de dagopvang, € 6,38 voor de buitenschoolse opvang en € 5,48 voor de gastouderopvang. Ouders die meer betalen dan het maximumuurtarief krijgen voor de kosten boven dat tarief geen kinderopvangtoeslag.

    woensdag 22 oktober 2014

    Resto van Harte, maand november agenda

    DONDERDAG 6 NOVEMBER NOORDERPARK
    Demo Service Dogs
    Service Dogs laat o.a. door een demonstratie zien wat deze honden kunnen betekenen voor mensen met een beperking. Een vrijwilligersorganisatie die honden opleidt tot hulphond. Leuk voor jong en oud.
    DONDERDAG 13 NOVEMBER NOORDERPARK
    Dag van de dialoog
    De Dialoog is een gespreksvorm om openheid tussen mensen te creëren. Waar werkelijk naar elkaar geluisterd wordt en waar een bereidheid ontstaat om samen het onderwerp te verkennen. Thema “Geluk”. Iedereen die hier aan mee wil doen kan na het hoofdgerecht aanschuiven bij een dialoogtafel. Het dialoog duurt tot 21.00 uur. Alleen mee-dineren is ook mogelijk.
    DINSDAG 18 NOVEMBER PITTELO
    Resto-avond + Sociaal Ondern. Diner
    Voor onze reguliere gasten is er zoals altijd een heerlijk diner. Voor de ondernemers: Een kennismakingsbijeenkomst voor sociaal ondernemers uit de regio Assen. Sociaal ondernemers vertegenwoordigen een nieuwe generatie ondernemers, mensen die tegen de stroom inzwemmen en maatschappelijke problemen oplossen. Doel: verbinden en samenwerken. Hoog tijd om deze ondernemers te verbinden en samen te werken. Iedereen is deze avond welkom!
    DINSDAG 25 NOVEMBER PITTELO
    Diner Bingo
    Wegens groot succes heeft SCW Pittelo besloten nog een Bingo te organiseren in het Resto. Iedereen die van eten en bingo houdt is welkom. De avond duurt tot 09.00 uur. Kosten: 5 euro incl. koffie, diner en de bingo.
    DONDERDAG 27 NOVEMBER NOORDERPARK
    Afscheid en kennismaking
    Restomanager Liesbeth neemt afscheid van het Resto Assen. Op deze avond kunt u als u dit wilt afscheid van haar nemen en ook direct kennismaken met de nieuwe Restomanager .
    Agenda November 2014 Resto VanHarte Assen
    Resto VanHarte Assen
    Pittelo, Amstelstraat 14 ( dinsdagen )
    Noorderpark, Zwartwatersweg 202 ( donderdagen )
    Iedere dinsdag en donderdag geopend
    vanaf 17.30 uur- Diner 18.00 uur – 19.30 uur.
    www.restovanharte.nl
    Reserveren
    Gratis via www.restovanharte.nl of bel 0900 900 3030 op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur (50 ct/min).
    Kosten
    Het driegangendiner is altijd vers en kost 7 of 4 euro. Kinderen zijn ook welkom.
    U kunt niet pinnen bij ons.

    vrijdag 10 oktober 2014

    Overzicht van voorgestelde nieuwe zorgplannen per 1-jan 2015

    Hervorming van zorg en ondersteuning: de vertaling van de transities binnen de gemeente

    Lees hier het Vilans overzicht